Theater Zuidplein – Houd het echt

Klant: Theater Zuidplein

Bureau: CNNCT

Verantwoordelijkheid Jasper: Strategie, Creatieve Directie, Account & Projectmanagement

Diensten: Onderzoek, Merkpositionering & Identiteit, Communicatiecampagne

Middelen: Brand Book, Website, Socials, Outdoor, Programmaboek, Print

Briefing

Theater Zuidplein (TZ) is de afgelopen periode verhuisd naar een nieuw pand. Met deze verhuizing is de vraag ontstaan of de huidige merkidentiteit nog wel aansluit bij het Theater en wat haar doelgroep van haar verwacht.

Oplossing

We gingen in gesprek met medewerkers, bezoekers en niet-bezoekers over hun ervaringen, drempels en dromen rondom Theater Zuidplein. Dit leverde een aantal interessante inzichten op. Ten eerste merkten we al snel dat TZ een bijzondere organisatie is, die al meer dan 15 jaar lang heel dicht bij zichzelf en bij Rotterdam-Zuid blijft. Die echtheid is waar het allemaal om draait en hier hebben we het speerpunt van gemaakt in het merk, met als pay-off ‘Houd het Echt’, een knipoog naar het Amerikaanse ‘Keep it real’.

Daarnaast leerden we dat het woord ‘theater’ bij de doelgroep een barrière vormt. Want, ‘’Dat is meer iets voor de elite’’. In de communicatie is daarom gekozen om vooral te vertellen wat er dan in het theater gebeurt, want woorden als comedy, dans en muziek resoneren juist wel.

Voor de vormentaal hebben we ons laten inspireren door het prachtige mozaïek van het nieuwe pand, om zo alle communicatie naadloos te laten aansluiten op de beleving in het theater.

Doelstellingen crushen?

Laten we snel een kop koffie drinken…

info@jasperkersten.com
06 45 71 89 63

Check mijn LinkedIn